Lördagen 18 september var det dags för internationell utställning i Högbo Bruk. Jag hade anmält Pinglan, men då jag i somras var osäker på om hon skulle hinna få tillbaka sin päls, så slängde jag även in en anmälan på Xilla. Detta visade sig vara klokt, då Pinglan (som absolut fått tillbaka en utställningsbar päls) var halt dagen innan utställningen. Alltså fick Xilla hoppa in istället.

Det märktes att Xilla hade saknat att vara ute på äventyr med matte, för hon var så glad när jag gjorde iordning henne inför utställningen att hon stod och viftade på svansen under hela tiden jag blåste henne torr.

Xilla var enda championtiken och hon visade som vanligt upp sig perfekt i ringen. Placeringen blev trea i bästa tikklassen. Domaren, som ville ha lite mer typade chow chow tyckte att hon har ett lite enkelt huvud samt att hon kunde vara kraftigare. Jag är nöjd med min Xilla gällande huvud och grovlek, så det får stå för domaren.

Här är kritiken:
Mycket elegant och välbalanserad. Vacker hals, rygg och svans. Skulle önskas mer utfylld under ögonen. Bra djup i nospartiet. Utmärkt fina tassar. Bra kroppsform. Något tunn för dagen. Bra vinkling. Behöver lite mer bredd fram. Härlig päls och kondition. Fina rörelser. Visar sig utmärkt.
Excellent 1, CK, 3-btkl, R-CACIB