Söndagen 8 oktober så var det dags för utställning igen och denna gång hade jag anmält Peggy och Xilla. Domare var ett okänt finskt namn, Mari Pajaskoski. Som vanligt var det betydligt fler tikar än hanar anmälda och att denna domare hade helt klart för sig vad denne ville ha visade sig när ingen av de två championhanarna fick CK.

Peggy gick i öppen klass och hon visade sig som vanligt jättefint. Domaren gillade de sunda mörka ögonen och de sunda rörelserna, även om denne kanske inte tyckte att rörelserna var helt rastypiska. Peggy fick ett Very Good, vilket även den andra öppentiken fick. I konkurrensen blev Peggy tvåa.

Xilla var ensam i veteranklass och visade sig som vanligt helt felfritt. Domaren gillade henne och det blev Excellent, CK, V-CACIB och till slut andra bästa tik. I veteranfinalen kändes domaren ganska ointresserad, då han inte tittade på rörelserna alls under förhandsgraskningen. Faktum är att han bara stannade och tittade ett par sekunder på Xilla innan han gick vidare. Det var därför inte alls otippat att Xilla inte var en av de han valde att plocka ut inne i finalringen. Fast, vad gör det när jag vet att jag har världens vackraste och bästa Xilla!!

Xilla tycker verkligen om att åka på utställning och njuter av uppmärksamheten hon får. Med rastypisk värdighet låter hon de som vill hälsa på henne och hon hoppas gärna på att få en godisbit.

Detta var Xillas fjärde utställning för i år och då det gått väldigt bra för henne så innebär detta att hon nu ligger högt på Årets Chow Chow-lista. Då man där räknar de fem bästa resultaten, så har hon plats för ett resultat till och min förhoppning är att det kommer gå bra i Stockholm i december. Att hon tar hem Årets Korthår är klart, men frågan är vilken placering hon får på Årets Chow Chow-lista.