Inför årets sista utställning, Stockholm Hundmässa 9 december, så hade Xilla valt att klä av sig. Riktigt dålig tajming för detta, då hon faktiskt hade chans att sluta året som Årets vinstrikaste chow chow. Ja, det förutsatte naturligtvis att hon skulle få ihop tillräckligt med poäng, men då det var så många chowar anmälda, så skulle det räcka med en placering i bästa tikklass.

Det var två tikar i veteranklass och även om Xilla fick en jättefin kritik av domaren och dessutom fick CK, så blev det svårt för en pälsfattig Xilla-hund att stå sig mot en mycket välpälsad tik. Xilla blev tvåa. I bästa tikklass var det betydligt fler än de fyra som skulle placeras och Xilla var en av de som tackades av. Tråkigt, javisst, men har man ingen päls så blir det svårt att konkurrera med hundar som visas i betydligt bättre pälskondition. Nedan är ett foto på hur Xilla såg ut.

Nu fick ju Xilla ändå CK vilket betydde att hon skulle få några poäng från utställningen i alla fall. När Chow Chow Ringens årsbästalistor räknats ihop och en slutlig lista publicerades igår, så kunde jag glädjas åt att Xilla hamnat på en delad andraplats på tiklistan, delad tredjeplats på Årets Chow Chow-lista och så toppade hon Årets Korthårslista med råge! Detta var sjätte gången hon blivit Årets Korthår – 2015-2019 och nu 2023. Åren 2020 och 2021 räknades ju inga listor eftersom utställningsverksamheten i princip låg nere pga pandemin. När utställningarna sedan kom igång 2022, så var det inte Xilla som toppade korthårslistan, utan hennes kennelkompis Gaia!

Peggy finns också med på listorna, men då hon bara har ett resultat, så hamnar hon längre ned.