Gurkans Plötsligt Händer Det “Peggy” 21 mån

Peggy ska ställas ut på sin första officiella utställning i oktober och då hon inte varit på någon utställning sedan augusti 2021 så anmälde jag henne till en inofficiell i Sundsvall den 24 september.

Hela vitsen med denna utställning för min del var att Peggy skulle ha en rolig dag och visa sig fint. Vad domaren skulle tycka om henne var helt underordnat, utan detta var en ren träning. Peggy gjorde mig inte besviken. Hon visade sig jättefint och charmade domaren totalt. Det blev hederspris och Bäst i Rasen (ensam chow chow). Redan här hade jag ju fått full pott, så resten av dagen var en ren bonus.

Här är en video på Peggy i ringen.

I gruppfinalen var det betydligt fler hundar än de fyra som placeras. Peggy fortsatte att visa sig bra och slutade som gruppvinnare. Domaren tyckte att hon var en liten juvel.

Nu blev det lite mer väntan och när Best In Show för de vuxna hundarna gick ut som dagens sista final så var Peggy ganska trött och ofokuserad. Hon visade sig dock fortfarande fint i rörelse och till min stora glädje så ville domaren (nu var det en annan domare än i rasen och gruppen) se henne som dagens Best In Show!

Att ta en vinnarbild tillsammans med domaren var inte lätt, då Peggy inte alls ansåg det nödvändigt och vägrade att stå ens hyggligt fint. Tydligen stod hon fint i någon millisekund i alla fall, så att Zandra Berglund kunde få denna BIS-bild på oss.

Nu laddar vi för officiell debut på internationella utställningen i Nordichallen i Sundsvall 16 oktober. Hur det går där får vi se, men jag kommer vara glad så länge Peggy tycker att det är roligt.