Så kom då dagen då Peggy skulle göra sin officiella debut. Den internationella utställningen i Nordichallen i Sundsvall och domare var Mats Jonsson.

Då Peggy aldrig ställts ut på en inomhusutställning och aldrig dömts av en manlig domare, så hade jag varit med på två ringträningar med henne på Klass Arena och det var nyttigt för henne. I Nordichallen var det trångt och många hundar och människor passerade nära oss, men Peggy brydde sig inte om detta. Hon tyckte det var kul med alla människor, som hon gärna ville nosa lite närmare på. Av vissa fick hon godis.

Peggy var anmäld till unghundsklass och det var hela fem tikar i den klassen. En riktig regnbågsklass med färgerna rött, svart, creme och blått. Peggy var den enda korthåriga. Hon visade upp sig riktigt bra. Lite ofokuserad var hon, men inte mer än att det ändå gick bra att visa henne.

Här är en video från unghundskonkurrensen.

Peggy fick Excellent och placerade sig som trea i konkurrensen. Jag är supernöjd med detta!! Hon behöver ännu växa på sig lite mer för CK.

Peggys kritik:

Korrekta proportioner. Ännu något lätt. Välformat feminint huvud. Välplacerade öron av bra storlek. Tillräcklig scowl. Mycket bra över- och underlinje. Välformad lång bröstkorg. Korrekt vinklad. Passande benstomme. Typiska rörelser.
Excellent 3

Även Gaia ställdes ut och detta i veteranklass. Hon fick excellent med CK och då hon var ensam och därmed vann klassen så fick hon sitt första veteran-cacib.

Av tolv tikar i rasen, så var Gaia en av endast två som fick CK. I bästa tikklassen placerades hon som tvåa efter den vinnande ungtiken. I tävlan om bästa veteran så fick hon se sig slagen av hanen, som idag var mer på tårna än vad Gaia var. Gaia tyckte att det var lite varmt inne i hallen och hade därför inte den energi som hon vanligen har i ringen. Däremot så innebär hennes placering i bästa tik att hon klättrar upp till toppen av Årets Korthårslista inom rasklubben. Med endast två utställningar kvar i år, så får vi se om hon får stanna i toppen, eller om någon annan korthår tar storslam i Växjö eller Stockholm. Gaia ska inte ställas ut mer i år, men till Stockholm i december så är Xilla anmäld, som då precis gått upp i veteranklass.

Här är Gaias kritik:

Korrekta proportioner. Välformat feminint huvud. Korrekt uttryck. Välplacerade öron av bra storlek. Mycket bra över- och underlinje. Välformad lång bröstkorg. Korrekt vinklad. Utmärkt benstomme. Typiska rörelser.
Excellent 1, CK, v-cacib, 2-btkl