Årets andra utställning för Xillas del blev Västerås Nat 28 april 2018. Lite kul att åka söderut för att ställa ut och glädjande nog var det en bra anmälningssiffra med hela 24 (5 valpar + 19 vuxna) chow chow. Några strykningar blev det, men 16 vuxna chow chow mötte upp i alla fall.

Domare var Elina Haapaniemi från Finland och välkänt är att finska domare inte strösslar med CK, vilket stämde in på denna domare. Desto roligare då att Xilla först vann tikarnas championklass med CK och sedan blev bästa tik.

I tävlan om BIR och BIM mötte Xilla årets just nu vinstrikaste chow chow, den långhårige hanen Ch Long Feng Linus Caldwell, även kallad Cooper. Till min stora glädje räckte domaren fram den röd-gula BIR-rosetten till Xilla och mig!!

I gruppen var det en italiensk domare som skulle döma och jag förstod att Xilla nog skulle vara för elegant för hans smak, då de italienska chowarna generellt är av en grövre och tyngre modell. Mycket riktigt så blev vi inte utplockade i gruppen, men vad gör det. Bäst i rasen är stort, och ännu större med en korthårig tik!!
Här är Xillas kritik:
3 år gammal korthårig röd. Vacker helhet. Mycket välskuret huvud. Bra sunda mörka ögon. Fina öron. Bra front, kropp och bakställ. Välansatt svans. Rör sig med bra steg.
Excellent 1, CK, 1-btkl, BIR

Här är Xilla på film