Xillas första utställning för i år blev på Lillian de Walls minnesutställning i Sundsvall idag. Domare var Peter L Jensen från Danmark. Hela 17 chow chow var anmälda, varav 10 kom till start.

Xilla var ensam i championklassen och hon visade sig som vanligt på ett toppensätt, så det blev Excellent och CK. I bästa tikklassen var det fyra tikar och efter att vi tagit ett varv runt så pekade domaren på Xilla som vinnare! Kul att även andraplatsen togs av Norrland, då Annika Perssons Zaga placerade sig där och vann certet. En tik som var lik Xilla i typen, så domaren visste vad han ville ha.

I tävlan om BIR och BIM fick dock Xilla se sig slagen av Monika Karlssons blå långhårshane Nisse, men som Oskar så klokt har konstaterat: “Att bli BIM är toppen, för då vinner man, utan att behöva stanna kvar”. Inte för att Oskar klagar om vi blir BIR och stannar till gruppen, men han ser aldrig möjligheten till att få åka hem som något dåligt.
Här är Xillas kritik:
3 år gammal. Feminin helhet. Prima i typ och storlek. Korthårs chow chow. Harmonisk i proportioner. Snyggt huvud. Gott uttryck. Skalle, stop och nosparti passar ihop. Öron, ögon, bett och pigment prima. Tillräckligt scowl. Bra vinklar fram och bak. God rygglinje. Välansatt svans. Bröst, bröstkorg och bakdel med god substans. Prima päls och färg. Gott temperament. Prima rörelser fram och bak.
Excellent 1 CK, 1-btkl, BIM

Här är Xilla och idag idag (Youtube).