Xilla var en av 23 anmälda chow chow till internationella utställningen i Nordichallen, Sundsvall 8 oktober 2017. Domare var Åsa Fröding, som nu dömde chow chow för första gången.

Xilla ställdes i championklassen där det var två deltagande tikar, då den tredje var struken. Som vanligt visade sig Xilla på ett utmärkt sätt och som vanligt imponerade hon på domaren med sina utmärkta proportioner, härliga rörelser och sunda helhet. Det som däremot inte imponerade fullt så mycket var att Xilla inte var helt tipp-topp i pälsen, något domaren beklagade…

Detta var Xillas fjärde start i championklass och för fjärde gången vann hon den!!

I bästa tikklassen blev hon tvåa, efter en ung juniortik som liknar Xilla en hel del i typen. Jag anmäler gärna Xilla för denna domare igen, men då kommer vi med hela pälsen på rätt ställe!

Detta är Xillas kritik:
Utmärkta proportioner. Bra huvud och uttryck. Välplacerade öron. Vackra ögon. Kunde vara något mer utfylld i nosparti. Utmärkt kropp och benstomme. Fin svans. Mycket vackra tassar. Rör sig mycket rastypiskt. För dagen inte i bästa pälskondition.
Excellent 1, CK, 2-btkl, CACIB

Detta var förhoppningsvis Xillas sista utställning för i år, då hon, om allt går som vi hoppas, ska ha valpar i december.