Eftersom Xilla gått så bra på utställningarna i sommar så anmälde jag henne till Ulla Segerström och Bertil Sted-Grens minnesutställning, arrangerad av STOKK på Stockholm Outdoor Exhibition Arena (STOXA) 27 augusti. Domare var Ninna Lönner Andersson, en svensk domare som nu skulle döma chow chow för första gången.

Utställningsområdet var toppen på alla sätt!! Stora generösa platser för oss med husvagn/husbil och stora ytor att ha utställningen på, utan trängsel. Närheten till Arlanda gjorde att flygplan flög över området på låg höjd, men det var inget som störde.

12 chow chow var anmälda, varav 1 valp och 11 vuxna. Två strukna vuxna hundar gjorde att en valp och nio vuxna hundar mötte upp. Xilla gick som vanligt allra sist (heter man på X och går i tikarnas championklass så är man nästan alltid sist ut i rasen). När domaren kom fram för att bedöma henne så utbrast hon: ”Oj, vilka härliga proportioner!”


Det gick bra för Xilla! Hon vann championklassen (av två) och placerade sig som bästa tik (av tre). Domaren var väldigt förtjust i henne!


I tävlan om BIR och BIM så vann svarte långhårshanen Jack, men det gjorde ingenting. Vi hade lång väg hem och kunde nu komma hem i vettig tid.

Här är Xilla i ringen.


Detta är vad domaren Nina Lönner Andersson tyckte om Xilla:
Underbar tik. Full av kvalitet. Utmärkta proportioner. Välskuret huvud. Härligt uttryck. Särdeles snygg överlinje. Välvinklad. Välformad bröstkorg. Särdeles bra ben och tassar. Ytterst välgående. Väl presenterad!
Excellent 1, CK, 1-btkl, BIM