För exakt ett år sedan så vann Xilla sitt första BIR och blev även BIG-2 på utställningen i Svenstavik. I år var vi tillbaka och även om det bara var 4 anmälda chow chow, mot för förra årets 20, så var det spännande att se om hon skulle kunna upprepa i alla fall bedriften att bli BIR.

Domaren Ambjörn Lindqvist inledde med att dela ut både blått och gult innan Xilla och jag gick in som sista chow chow. Frågan var alltså om även vi skulle få någon av de svenska färgerna… Tack och lov gillade han verkligen Xilla-hunden och det blev inte bara rött excellent, utan även rosa CK, vitt CACIB och röd-gul BIR!

Här är ett filmklipp på Xilla i ringen.
Nu blev det lång väntan till finalerna, men då vi stod med husvagnen precis utanför utställningsområdet så kunde vi fördriva tiden där och Xilla kunde slappa med de andra hundarna.
Tyvärr blev det ingen upprepning av förra årets placering i gruppen, då gruppdomaren verkade ganska ointresserad av Xilla, men vi blev ändå BIR idag vilket är toppen!!

Detta är kritiken som Xilla fick idag:
Utmärkt typ. Utmärkta proportioner. Fint huvud och uttryck. Välformade ögon. Välplacerade öron som ger det rätta bistra uttrycket. Utmärkt hals och överlinje. Välburen svans. Välkroppad. Rastypiska vinklar. Kunde ha tydligare pendelrörelse bak. Utmärkt päls. Utmärkt temperament.
Excellent 1, CK, 1-btkl, cacib, Bäst i rasen