Med Xillas svenska championat så var suget stort att få ställa ut henne i championklass, så jag anmälde henne till Köping. Vi skulle ner till Sjötorp med husvagn för några sköna dagar vid Göta kanel, så det passade bra att ta Köping på vägen hem.

Egentligen skulle Göran Bodegård ha dömt chowarna, men i sista stund blev det domarbyte till Benny Blidh von Schedvin. Benny är en välkänd domare, men detta var hans allra första gång för chow chow, så ingen hade en aning om vad han skulle gilla. Hela 30 chow chow var anmälda, varav de 7 valparna hade fått flytta till en annan domare, så 23 vuxna hundar återstod.

Xilla, som var urfälld i Norrköping hade nu tagit på sig päls igen vilket absolut klär henne! Dagen var riktigt varm, med sol och runt 27 grader i skuggan. En silverfilt inköptes på utställningsplatsen och spändes upp mellan min och Oskars stolar, med det stora paraplyet under, så Xilla hade en skuggig och relativt sval plats att vila på innan vi skulle in i ringen.

Hela 6 championtikar var anmälda, vilket innebar att risken fanns att vi inte ens skulle bli placerade i klassen, då endast 4 hundar placeras. Det visade sig dock att 2 av championtikarna inte kom, så det var 4 på plats. Xilla var den enda korthåriga i klassen och hon visade som vanligt upp sig fint, trots gassande het sommarsol. Till min stora glädje så vinkade domaren fram henne till första platsen!
Här är ett videoklipp från championklassen.

I bästa tikklassen var det hela 10 tikar som tävlade om de fyra platserna. Domaren tackade snabbt av 6 av dem och bland de 4 som fick vara kvar fanns Xilla! Efter något varv till i ringen så blev Xilla placerad på en tredje plats. Helt ok med tanke på det stora antal chowar och kanske främst tikar, som ändå var med.
Här är ett videoklipp från bästa tikklassen.


Detta är vad domaren tyckte om Xilla:
Välbalanserad och välkroppad tik. Välformat huvud, välplacerade öron, fint uttryck. Bra hals. Kort kropp. Bra rygglinje. Välansatt svans. Bra front. Typiska vinklar. Bra steg. Lite lös fram. Utmärkt pälskvalitet.
Excellent 1, CK, 3-btkl, R-CACIB