Lördagen 22 april blev Öhman sjuk. Han var trött och slö, dregglade, kissade mycket och mådde allmänt dåligt. Vi åkte akut in till veterinär där lite olika prover togs och man kunde konstatera att han verkade ha en prostatit, alltså en prostatainflammation. Prostatan var något förstorad så antibiotika och smärtstillande sattes in, vilket gav snabb effekt. Efter bara ett par dagar så var han tillbaka som vanligt på alla sätt.

Idag var vi på återbesök och nytt ultraljud gjordes, denna gång av veterinär som är riktigt duktig på detta. Han kunde egentligen inte finna några problem. Han kunde se att prostatan var en aning stor, men inte mycket alls. Det fanns tecken på att det funnits en inflammation, men inget egentligt onormalt. Även njurarna kollades, just eftersom Öhman hade kissat så mycket tidigare och urinen hade varit utspädd. Inte heller njurarna såg onormala ut, men möjligen kunde det ha varit så att han haft en UVI, så vi ska lämna nytt urinprov om någon månad, för att se så allt är som det skall.

För att undvika att prostatainflammationen kommer tillbaka så ska Öhman nu behandlas med speciell medicin för detta. Tanken är att Öhman ska para senare i år, så jag vill ju hålla honom frisk, så vi slipper kastrering… Någon gång under sommaren kommer jag även kolla upp att han är normalt fertil.