År 2016 är snart slut och jag kan se tillbaka på ett fantastiskt utställningsår för mina importtikar Gaia och Xilla! Båda tikarna har under året vunnit BIR på var sin internationell utställning (svårt nog för vilken tik som helst och definitivt inte enklare för en korthårstik…).

Nord JV-15 Xilla van het Bossche Front har under året vunnit flera cert, ett par CACIB, ett BIM och ett BIR. Hon har även placerat sig som tvåa i gruppen i Svenstavik Int!! Vad jag kan se så verkar hon vara den enda korthårstiken i Sverige hittills som placerat sig så högt i gruppen på en länsklubbsutställning (jag garderar mig för att det kan ha hänt tidigare, men ingen sådan info finns på HundData).


Xillas framgångar i utställningsringarna under 2016 har givit henne följande placeringar:
• Årets Korthår 2016
• Plats 9 på Årets Chow Chow-lista 2016
• Plats 3 på Årets Chowtik-lista 2016

Lite bilder från Xillas framgångar under 2016
Xilla vinner cert, CACIB och blir BIM i Gällivare
Xilla blir BIR i Svenstavik. Hon vann även cert och CACIB.
Xilla blir BIG-2 i Svenstavik

SE UCh SE V-16 Zhenshi Francesca har fått stå i skuggan för Xilla i resultatlistorna under året, men på årets sista utställning, Stockholm Hundmässa tillika Svensk Vinnarutställning 2016, så slog hon till rejält och blev Bäst i Rasen för portugisiske domaren Luis Pinto Teixeira. Vilken skräll!! Hon är den första korthåriga chowen någonsin som blivit Bäst i Rasen på denna utställning!


Gaias framgångar i ringarna under 2016 har givit henne följande placeringar:
• Plats 3 på Årets Korthårslista 2016
• Plats 19 på Årets Chow Chow-lista 2016
• Plats 10 på Årets Chowtik-lista 2016

Lite bilder på Gaia i utställningsringen under 2016
Gaia i Gällivare där hon blev bästa tik-2 efter Xilla.
Gaia i championklasskonkurrensen vilken hon vann. Gällivare juli 2016
Gaia blir Bäst i Rasen samt Svensk Vinnare 2016 i Stockholm december 2016
Den officiella vinnarbilden från Stockholm 2016. Foto: Per Undén
Gaia och jag springer in i finalringen på Stockholm Hundmässa 2016
Gaia och jag i finalringen på Stockholm Hundmässa 2016