Fast det var ju faktiskt ytterligare en utställning denna helg, då Lilla Stockholm var på fredagen 2 december. Detta var Xillas första chans till championat, men tyvärr valde hon att inte toppa konditionen med full päls, så vi fick vara nöjda med excellent i öppen klass för danska domaren Hanne Laine Jensen. Gaia, som inte heller är i topp pälskondition, men ändå är betydligt bättre än Xilla, fick CK och placerade sig som bästa tik-3.

På söndag 4 december var så Stockholm Hundmässa eller “Stora Stockholm” som det hetat i folkmun hur länge som helst… Detta år var denna utställning även Svensk Vinnarutställning och domare var Luis Pinto Teixeira från Portugal. Han dömde fram Kryddan till BIS-2 veteran på denna utställning för fem år sedan, så jag hade goda förhoppningar om att han skulle gilla mina korthårstikar.

Xilla fick excellent även denna dag och även CK, men då hon placerade sig på andra plats i öppen klass så försvann ju förhoppningen om championat även denna dag. I championklassen hade Gaia denna gång konkurrens av Sveriges vintrikaste tik, denna dag första gången i championklass. Döm om min förvåning när Gaia vann klassen och domaren förklarade att han verkligen tyckte att Gaia var något utöver det vanliga… I bästa tikklassen var det fem tikar och då endast fyra placerades så fick Xilla vara utan placering. Däremot så pekade domaren på Gaia som vinnare!! Denna vinst innebar att Gaia nu fick titeln Svensk Vinnare 2016 (SE V-16) och vi skulle tävla mot vinnande hane om Bäst i Rasen (BIR) och Bäst i Motsatt kön (BIM).

Det är inte ofta som tikar gå upp och slår en hane i tävlan om BIR och BIM och det är ännu mer ovanligt att en korthårstik går upp och slår en långhårshane, men det var precis vad som hände denna dag!! Efter att vi fått springa flera varv i ringen, så räckte domaren till slut fram den röd-gula BIR-rosetten till mig och Gaia!!!

Det är jättestort att bli BIR på Stora Stockholmsutställningen!! Förutom att man får springa in i den stora finalringen i slutet av dagen, så får man även fotograferas av välkände hundfotografen Per Undén för bildgalleriet på webben på alla BIR-vinnare på utställningen. I finalen så placerades vi inte, men det hade jag inte räknat med. Det är roligt bara att få springa in där och visa upp sin ras.

Xillas kritik Lilla Stockholm 2 december 2016 för domare Hanne Laine Jensen:
Härlig helhet. Feminin och välkroppad. Passande kort kropp. Välformad skalle med bra ögon och öron. Markerat stop. Tillräckligt starkt nosparti. Bra bett. Välburen hals. Stabil överlinje och bra svans. Normalvinklad fram. Rastypisk bak. Bra benstomme och tassar. Effektiva rörelser. En aning ostabil i hasen. Päls ej i bästa kondition.
Excellent 2

Xillas kritik på Stockholm Hundmässa 4 december 2016 för domare Luis Pinto Teixeira:
Quite good proportions. Correct scissorbite. Clean eyes. Good flat skull. Quite good set of the ears. Good front and topline. Normal angulation behind. Moves well with good set of tail.
Excellent 2, CK

Gaias kritik Lilla Stockholm 2 december 2016 för domare Hanne Laine Jensen:
Feminin välkroppad. En aning lång. Härligt huvud och uttryck. Sunda ögon. Bra nosparti. Välburen hals. Stabil överlinje och bra svans. Välvinklad i fronten. Rastypisk bak. Kunde ha starkare benstomme. Typiska rörelser. Bra päls.
Excellent 1, CK, 3-btkl

Gaias kritik på Stockholm Hundmässa 4 december 2016 för domare Luis Pinto Teixeira:
Quite good proportions. Correct mouth. Clean eyes. Good flat skull. Good set of the ears. Good front and feet. Good topline. Quite good angulation behind. Moves well with a good set of tail.
Excellent 1, CK, 1-btkl, CACIB, Svensk Vinnare 2016, Bäst i Rasen