Jag hade anmält både Gaia och Xilla till Västernorrlands kennelklubbs internationella utställning i Nordichallen, Sundsvall 16 oktober. Domare var Arvid Göransson, en domare jag jobbat som ringsekreterare för flera gånger men aldrig ställt ut för. Jag hade därmed ingen aning om vad han gillade gällande chow chow.

Först ut var Xilla som visade sig fint, som vanligt. Domaren verkade gilla vad han såg och Xilla fick excellent, vann klassen (av två) och fick CK.

Gaia var en av tre i championklassen och liksom på förra utställningen i augusti så var hon ganska ofokuserad. Hon visade sig inte alls så bra som hon brukar göra och var lite svår att motivera i stående… Hon fick sitt excellent men domaren tyckte att hon var lång (vilket jag har svårt att säga emot…), så placeringen blev trea utan CK.

I bästa tikklassen placerade sig Xilla som trea och hon fick reserv-certet. Det är absolut ingen dålig placering, men visst hade jag gärna stått längre upp på prispallen… Med Xilla så har man ju blivit lite bortskämd med det…


Xillas kritik:
Utmärkt helhet. Torrt och fint huvud, ändå rastypiskt. Sunda fina ögon. Bra öron. Bra överlinje. Rastypiska och starka hasor. Bra benstomme. Goda vinklar.
Excellent 1, CK, 3-btkl, reserv-cert

Gaias kritik:
Utmärkt helhet. Sunda fina ögon. Rastypiskt uttryck. Stark överlinje. Bra kors. Välutvecklad bröstkorg. Goda vinklar i skuldra, lår och has. Rastypiska rörelser.
Excellent 3