Alla hundar kan inte vinna alltid. Inte ens Xilla, som ju gått från klarhet till klarhet. Med fem cert i bagaget så var det väl inte märkligt att vi till slut skulle träffa på en domare som inte ser hennes storhet som ju jag gör… men jag vill ju då få veta vad det är som domaren inte gillar.

Domaren var en spanjor vid namn Fernand Quilis Bonet och detta var första gången han dömde chow chow i Sverige. 13 chowar var anmälda, varav 12 kom till start.


Xilla visade som vanligt upp sig bra och var på ett härligt humör. Hon fick ett Excellent, men sedan blev det inget mer. Med tanke på de tikar som fick CK, så kan jag ana varför Xilla inte fick det, men det kan jag ju heller inte veta, så en kritik med vad domaren faktiskt tyckte hade ju varit bra. Det är dyrt att ställa ut och därför tycker jag att det är riktigt dåligt med domare som bara lite slentrianmässigt skriver ner lite saker som är bra, men helt utelämnar sådant som inte faller denne på läppen. Med den kritik jag fick på Xilla så hade hon kunnat bli BIR…


Detta är vad domaren tyckte om Xilla:
Correct type. Good front. Good expression and ear position. Good neck, topline, underline and bone. Correct movement.
Excellent 2