Fast den är tyvärr inte längre är någon riktig midnattsolsutställning eftersom den hålls på normal dagtid.

Jag ställde ut Xilla och Gaia i Gällivare 3 juli 2016 och domare var Malgorza Supronowicz från Polen. Regnet började redan tidigt på morgonen och ville inte sluta. Tack och lov skulle chowarna (totalt fem anmälda) in nästan först i ringen, så det var lätt att pricka in när vi skulle vara på plats, utan att behöva vänta någon längre stund…


Viss munterhet blev det när vi körde in på utställningen och en parkeringsvakt, som skulle hänvisa oss vidare, fnissande utbrast: “Nog för att det är blött, men sååå blött är det väl inte…” Hans reaktion kom sig av att vi hade en liten båt fastsurrad på biltaket…

Xilla visar upp sig i regnet.

Ingen av mina tikar var i full päls, men å andra sidan kändes det inte som att det gjorde så mycket i regnet. Först ut var Xilla och hon var sitt vanliga glada själv och visade upp sig fint trots regnet. Hon gick i unghundsklass för första gången och fick excellent med CK.

Gaia

Strax efter Xilla var det Gaias tur i championklass och hon hade konkurrens av förra årets vinstrikaste chowtik i Sverige, en välpälsad och torr (!!) långhårstik. Till min förvåning och glädje vann Gaia klassen och även hon fick CK, något alla deltagande tikar fick. Gaia är en riktigt rolig tik att visa, då hon liksom dansar fram i ringen och hela tiden är på tårna och visar upp sig maximalt. Kanske att hon har en tendens att överdriva en aning, men hellre det än en uttråkad hund som man får bogsera runt i ringen.

I bästa tikklassen var det sålunda fyra tikar som tävlade och till min stora glädje var det Xilla som vann med Gaia som tvåa!! Xilla vann även sitt första CACIB och Gaia fick R-CACIB.

I tävlan om bäst i rasen blev Xilla slagen av en stor championhane från Finland, men med tanke på vädret så var vi ändå nöjda med att slippa stanna kvar!

Xillas kritik:
Not big, square female with good head and expression. Dark eyes. Excellent neck and front. High tailset. Moderately angulated rear. Moves well. A little toeing in in front.
Excellent 1, CK, 1-btkl, cert, cacbib, BIM

Gaias kritik:
Short enough female. A little long muzzle. Beautiful dark eyes. Small ears. Excellent topline. High tailset. Deep chest. Excellent movement. Shows very well.
Excellent 1, CK, 2-btkl, reserv-cacib

Ett stort tack till Kicki Entin med man för att vi fick stå i ert tält i väntan på att gå in i ringen!!