Chow Chow Ringens årliga utställning går numer alltid av stapeln i Eskilstuna och maj är en bra månad för hundutställning utomhus. Visst var det regnigt och kyligt förra året, men i år fick vi kompensation med råge, då solen lyste från en blå himmel och termometern jobbade sig upp till runt 24 grader!! Vi var många som fick årets första solbränna denna dag!


Jag hade anmält Xilla och Pärlan, men då Pärlan valt att kombinera både hälta och mycket tråkig pälskondition lagom till utställningen, så ställde jag bara ut Xilla.

Dagen innan deltog Xilla och jag på BPH i Nyköping men Xilla var inte på humör (troligen är hon ännu lite omogen helt enkelt) så jag valde att bryta beskrivningen efter ett par moment. Vi provar kanske igen om något år. I vilket fall så var inte Xilla riktigt sig själv under hela helgen. Hennes reaktioner på BPH var väl till viss del förväntade, men inte i den omfattning hon uppvisade. På utställningsdagen saknade jag den glada och flashiga Xilla-hund som brukar lysa i utställningsringen. Istället får man väl beskriva hennes framträdande som godtagbart och en aning ängsligt. Resultatet var däremot mer än godtagbart, då Xilla slutade som bästa tik-3 med reserv-cert.


Xilla har nu ställts ut på sex officiella utställningar och har alltid belönats med någon form av cert, nämligen tre cert och tre reserv-cert. Inte dåligt för någon hund och lite extra för ett korthår!!

Domaren Mette Juhl Maj är chowuppfödare i Danmark och har valt bort korthår ur sin avel, så det är ju roligt att Xilla ändå imponerade på henne. Det var inte så att CK strösslades ut, så jag är mer än nöjd med resultatet.


Detta är vad domaren tyckte om Xilla:
17 månader gammal tik av god storlek. Acceptabelt uttryck för åldern. Fina mörka ögon. Pigment och bett ok. Välplacerade öron av acceptabel storlek. Välutvecklad front. Vacker hals och överlinje. Välutvecklad kropp. God svansansättning. Acceptabel benstomme för en tik. Rörelser bra från alla sidor. Ok päls och temperament.
Excellent 2, CK, 3-btkl, reserv-cert