Det har varit tyst här på bloggen sedan i höstas, men sedan dess så har Xilla vunnit titeln Nordisk Juniorvinnare 2015 (Nord JV-15) på Nordisk Vinnarutställning i Stockholm i december 2015 och även med flaggan i topp tagit sig igenom fyra hälsotester: HD B, ED 0, patella ua och öga ua.

Här är en film från utställningen i Stockholm i december, där jag även ställde ut Gaia med gott resultat.


I mars 2016 ställde jag ut Xilla på Västernorrlandsmästaren och även där gick det bra. Domare Kurt Nilsson tyckte så bra om henne att hon kom bland de sex bästa hundarna. Här är en film på oss i första heatet, som Xilla alltså vann!

Söndagen 10 april var det så dags för årets första officiella utställning, nämligen Lilian De Walls Minnesutställning i Sundsvall. Domare var Karin Ögren. Xilla fick CK och placerade sig sedan som bästa tik-2 med cert! Detta var hennes tredje cert på totalt fem utställningar.

Detta är Xillas kritik:
16 månader. Mycket feminin. Mörka sunda ögon. Korrekt bett. Utmärkt pigment tunga/munhåla. Välburna öron. Utmärkt benstomme. Fina tassar. Kort hals. Plan rygg. Välburen svans. Kvadratisk. Tillräckligt vinklad bak. Rör sig sunt och rastypiskt. Vacker päls och färg. Trevligt temperament.
Excellent 1, CK, 2-btkl, cert

Här är en film från utställningen i Sundsvall.