Helgen 10-11 oktober 2015 ställde jag ut två dagar i rad. Lördagen 10 oktober var vikt åt SSUKs utställning i Klass Arena i Söråker. Domare var finske Jussi Liimatainen och hela 26 chow chow var anmälda!! Jag hade Gaia och Xilla anmälda.

Xilla var först ut av de två, då hon går i juniorklass. Detta var andra gången i hennes liv som hon ställdes ut inomhus, första gången var i samma lokal för exakt 6 månader sedan… Xilla visade upp sig fint och vann faktiskt juniorklassen (3 deltagare i klassen) med CK. I tävlan om bästa tik så blev hon tvåa efter en championtik. Det innebar att hon van certet, sitt andra på lika många utställningar! Hon blev även bästa junior i rasen, vilket innebar att vi fick stanna kvar för att tävla i finalen om utställningens bästa junior/unghund.

I konkurrens med flera andra fina juniorer/unghundar från de andra raserna, så blev Xilla totalt BIS-2 i juniorfinalen!! Kul!!

Detta är Xillas kritik 10 oktober 2015 av domaren Jussi Liimatainen:
Beautiful female. Excellent proportions, tailset, body and bones. Impressive head. Strong pigment. Beautiful topline. Lovely overall balance. Excellent mover.
Excellent 1, CK, 2-btkl, cert, BIS-2 Junior

Gaia ska klä av sig när som helst och har smygstartat på benen… på resten av kroppen sitter pälsen fortfarande fast, men det syns att den är på väg att lossna… Hon fick ett excellent men det blev inget CK.

Detta är hennes kritik av domaren Jussi Liimatainen:
Strongly built female. Could be slightly shorter in body. Very nice head and expression. Excellent neck and front. Strong body. Enough bone. Long loin. Could have stronger rear. Moves very nicely.
Excellent 3

Söndag 11 oktober begav vi oss till Nordichallen i Sundsvall, för kennelklubbens internationella utställning. Sist vi var i denna hall var i november förra året då vi tittade på inspelningen av Gladiatorerna…

Även denna dag var Xilla och Gaia med. Xilla som på de två senaste utställningarna varit så duktig när domaren ska gå igenom henne på golvet, backade undan idag. Jag var nog inte med riktigt så istället för att bråka med henne så frågade jag domaren om det var ok att jag lyfte upp Xilla på trimbordet i ringen. Han sa att det inte var några problem och nu stod Xilla som en staty medan domaren gick igenom henne.

Xilla fick Excellent och skulle tävla mot den andra juniortiken, en tik som liksom Xilla vunnit en del, men som vid deras två första möten i ringarna fick dra det kortare strået mot Xilla. Denna gång vann dock den andra tiken och Xilla kom tvåa, men med CK, så vi fick tävla vidare i bästa tikklassen. I bästa tikklassen var det 7 tikar med, men då endast fyra placeras, så fick tre av dem lämna. Xilla blev kvar och placerades som fjärde bästa tik med reserv-cert. Domaren tyckte mycket om båda juniortikarna, men tyckte (med all rätta) att de ännu behöver växa på sig.

Detta är Xillas kritik 11 oktober 2015 för domaren Perttu Ståhlberg från Finland:
Utmärkt typ och proportioner. Kunde vara mera vinklad fram och bak. Mörka ögon. Feminint uttryck. Välutvecklad kropp för åldern. Bra rygg. Korrekt pälskvalitet. Svans korrekt. Raka mellanhänder. Rastypiska rörelser.
Excellent 2, CK, 4-btkl, reserv-cert

Gaia fick Excellent i championklassen och denna dag fick hon även CK. I bästa tikklassen så blev hon dock oplacerad. Kritiken var däremot jättebra!!
En utmärkt typ i väldigt bra kondition. Korrekt feminint uttryck. Bra hals och rygg. Välformad bröstkorg. Goda vinklar fram. Tillräckliga bak. Korrekt svans och pälskvalitet. Rör sig parallellt.
Excellent 4, CK