I september fick jag det tråkiga beskedet att Zeke, SE UCh Gurkans Livet På En Pinne, somnat in hemma hos sin husse Tomas.
Zeke föddes i februari 2004 och var Musslans sista kull. Då förlossningen drog ut på tiden, så valde vi att sätta oss i bilen för att åka till veterinär, men några mil hemifrån föddes en blå tik, så vi vände hemåt igen. Innan vi kommit hem så föddes en blå hane, vilket var Zeke. Väl hemma föddes så den tredje och sista valpen, svarta hanen Helge. Tyvärr dog tiken efter något dygn.
Zeke flyttade sedan till Tomas och Marie i Örebro, där han växte upp till en mycket trevlig hane som även öppnade dörren mot utställningsvärlden för dem. När han var 4 år så vann han sitt tredje cert och blev svensk utställningschampion.

Zeke var djupt älskad av sina ägare och alla andra som träffade honom.

I oktober 2003 födde Kryddan sin första kull bestående av tre röda korthåriga hanar, en röd korthårig tik och en svart långhårstik. Den röda korthårstiken, Gurkans Äss I Rockärmen “Sushi” flyttade sedan till sin ägare Birgitha i Västergötland. På grund av en del omständigheter så kom Sushi att bo längre perioder hos oss under sina första år och jag fick låna henne för en valpkull.
Sushi var en otroligt speciell hund med mycket egna idéer. Att titta ut genom fönster var ett stort nöje och ingen kunde hänga i möblerna som hon…
Sushi var en självklar och naturlig utställninghund som alltid visade upp sig. Hon vann duktigt i ringarna och blev champion på första försöket efter att hon fyllt 2 år.
Våren 2009 fick jag erbjudande om att låna henne för ännu en kull och jag hämtade hem henne två veckor innan beräknad valpning, då hennes ägare var säker på att hon var dräktig. Tyvärr visade det sig att Sushi inte hade några valpar och i samma veva blev hennes ägare allvarligt sjuk. Innan Sushis ägare blev sjuk så hade hon dock sagt att om det inte blev några valpar så fick jag prova en gång till, så jag gjorde det på nästa löp och då blev det tre valpar. Sorgligt nog dog Sushis ägare när valparna var ett par månader gamla, så Sushi var nu min hund.

När valparna flyttat så fick Sushi flytta till mina svärföräldrar, där hon blev en högt älskad hund på alla sätt.

Tidigt på morgonen 12 oktober 2014 så blev Sushi hastigt sjuk och dog hemma hos mina svärföräldrar. Vi vet inte vad hon dog av, men det gick ganska snabbt. Jag är säker på att Sushis tidigare ägare Birgitha är glad att ha fått återförenats med sin älskade Sushi. Enligt henne (och även mina svärföräldrar) så var Sushi världens mest perfekta hund!