Dag två på utställningsfonten och denna dag hade jag bara anmält Gaia. Domare var Natalja Skallin, en domare som jag på förhand visste ville ha sunda chowar och som jag under dagen märkte också ville ha kvadratiska hundar.
Gaia hade idag konkurrens av två andra tikar i unghundsklassen och visade som vanligt upp sig strålande! Liksom igår blev det ett excellent och i konkurrensen blev hon tvåa. Tyvärr inget CK idag heller och anledningen var självklart att domaren tyckte att Gaia var lite lång.
Dagens kritik blev:
Almost 2. Good size and bone. Quite long in body. Correct head. Well set ears. Dark eyes. Strong neck. Topline dipped in back. Correct tailset. Well sprung ribs. Good shoulders. Typical angulation behind. Balanced side movement. Very good temperament.
Excellent 2

Nu blir det inga fler utställningar för i år och förhoppningsvis ska Gaia hinna få en valpkull innan vi syns i ringarna igen nästa år. Då kommer vi vara på jakt efter det tredje certet för utställningschampionatet! smiley