För första gången på många år så anmälde jag till SSUKs utställning som brukar vara samtidigt som stora Sundsvallsutställningen. Vanligen brukar jag ju jobba som ringsekreterare den dagen jag inte ställer på kennelklubben, men i år hade jag inte fått någon förfrågan om att jobba, så jag anmälde Öhman och Gaia. När jag väl anmält så fick jag dock förfrågan om att jobba, men då tackade jag nej.

Detta var första gången jag ställde ut Öhman sedan han morrade åt domaren i Österbybruk i maj. Lite nervös var jag, men Öhman visade sig faktiskt riktigt bra. Han gick nästan hela tiden på löst koppel i ringen och var jättesugen på godiset jag hade i fickan.
Tyvärr var dock domaren inte speciellt imponerad över min svarta kille…
Detta är kritiken som Öhman fick:
Kraftigt byggd. Lite kort hals. Huvud och stop önskas mer markerat. Lite lösa läppar. Tillbakaansatta öron. Lite stora ögon. Fria rörelser. Utmärkt temperament.
Very Good 3

Öhman är utställd tre gånger i år och har fått Very Good alla gångerna. Då han dessutom är en ganska besvärlig hund att visa (han drar i kopplet och har svårt att lyssna) så lägger vi utställningsplanerna på hyllan för honom nu. Kanske tar jag ut honom igen om några år när han lugnat ner sig lite…

Gaia var en av två tikar i unghundsklassen. Sist jag ställde ut henne så höll hon på att fälla ur all päls och även om hon ännu inte fått tillbaka allt, så är den nya pälsen på väg i alla fall.

Gaia var på showhumör och valde att vara fokuserad även i rörelse, något hon absolut inte var förra gången jag ställde ut henne…
I stående så vet hon alltid precis vad hon ska göra, men vi är inte helt överens om exakt hur långt bak och hur brett isär bakbenen egentligen ska vara placerade…
Hellre en hund som överdriver showandet lite än en hund som står och ser ut som en säck potatis!
Domaren verkade i alla fall gilla vad han såg, för det mesta i Gaias kritik var positivt.
Gaias kritik:
Kraftig tik. Något lång. Utmärkt huvud. Korrekt bett. Välburna öron. Välformade ögon. Bra hals och överlinje. Tillräckliga vinklar. Något hastrång i rörelse.
Excellent 2

Gällande att hon är hastrång i rörelse så kompenserar hon ju verkligen för det i stående… smiley