På årets upplaga av utställningen i Svenstavik var det bara 4 chowar anmälda (å andra sidan var det bara 9 anmälda till tredagars i Jönköping samma helg) och endast tre ställdes ut, då en juniortik mitt i pälsbytet lämnats hemma.

Domare var norske Frank Christiansen och han var ingen domare som strödde CK omkring sig. Först var det de två öppen klasshanarna som skulle bedömas och jag hade fått äran att visa en en dem, den ljust cremefärgade långhårshanen Nellwood’s Heavy, även kallad Burre. Det visade sig att Burre kunde tänka sig att göra i stort sett vad som helst för en köttbulle, så det var en fröjd att visa honom när han på löst koppel dansade runt i ringen bredvid mig och även ställde upp sig jättefint på löst koppel.

Burre fick Excellent och vann sedan klassen, men då domaren tyckte att han var lite för urfälld så stannade det där. Det blev alltså ingen hane som gick vidare.

Så var det dags för Gaia som var ensam tik och sista chowen för dagen. Jag hade egentligen inga höga förhoppningar, men domaren visade sig vara imponerad av min englandstös. Det blev Excellent med CK, vilket innebar att vi alltså fick cert och även Bäst i Rasen!!!!

Följande är vad domaren tyckte om Gaia:
Lagom stor. Kunde vara lite högre på benen. Utmärkt huvud. Bra överlinje. Lite lång i länden. Solid benstomme med bra vinklar. Utmärkta rörelser. Prima temperament.
Excellent 1, CK, 1-btkl, cert, BIR

En ganska typisk Gaia-uppställning… Hon verkar tycka att det är läckert med bakbenen placerade så långt bakom kroppen som möjligt… Kanske ska tillägga att jag aldrig flyttar några ben på Gaia, utan hon får alltid ställa sig själv… det sägs att hunden alltid ställer sig naturligt då… smiley