Efter att mest ha ställt ut aktiva Öhman de sista gångerna så var det skönt att få ställa ut en hund som inte ska dra fram till alla hundar som kommer inom synhåll, inte ska hoppa på alla människor och som inte drar som en stolle i ringen… Denna hund var Pärlan.

Domare var Lydia Erhart, en holländsk allround-domare som inte dömt chow chow speciellt mycket alls tidigare. Hon verkade lite osäker på hur hon skulle hantera våra chowar och började med att gå rakt på hundarna och lägga en hand uppe på deras huvuden, vilket inte uppskattades av flera chowar. Pärlan gick sist i rasen och då hade domaren ändrat taktik och smög sig på Pärlan, vilket den annars stabila Pärlan tyckte kändes en aning märkligt, så hon tog ett steg åt sidan från domaren…

Som jag nästan väntat så var Pärlan inte den typ av chow chow som domaren gillade, så jag får vara glad åt det Excellent som vi ändå fick. Något CK blev det inte.

Detta är kritiken Pärlan fick:
6,5 year. Heavily wrinkled short haired. Good head. Wet eyes. Strong dentition. Rather straight in front. Good bone. Excellent ribcage. Sufficient rear angulation. Good coat and tail. Moving with drive but rather close behind. Sometimes audible breathing.
Excellent 2 i championklass