Årets första utställning blev Västernorrlands Kennelklubbs nationella, även kallad Lillan de Walls Minnesutställning, som gick av stapeln i Nordichallen i Sundsvall 13 april 2014. Den var alltså inomhus, men med tanke på det underbara vårväder som var denna dag så hade det gärna fått vara utomhus!

Domare var Henry Stanley från Irland. Jag har alltid haft tur för irländska domare, så det kändes kul att anmäla både Öhman och Gaia för honom. Gaia är ju inte riktigt i päls ännu, men valppälsen är ju borta så hon ser ju mer vuxen ut nu än hon gjorde i Stockholm i december.

Öhman hade som vanligt energi för tio hundar, så jag var glad att jag hade tid att gå runt med honom inne i utställningshallen innan vi skulle in i ringen. Han verkade bara ha två lägen: stanna (för att jag bad honom om det) eller full fart framåt. När vi gick in i ringen så hade han tack och lov lugnat ner sig och gick faktiskt att visa riktigt bra. Han hängde inte i kopplet och ställde t o m upp sig på löst koppel för den köttbulle jag hade i handen. Han gjorde däremot något inne i ringen som han aldrig (och jag menar verkligen aldrig) annars gör, oavsett hur långt vi promenerar eller hur varmt det än är, nämligen snarkade! Jaha, toppen! Jodå, det nämndes i kritiken…

Öhman fick ett Very Good och placerades som tvåa av två i klassen. Inte något att skryta över alltså, men jag är ändå nöjd eftersom Öhman visade upp sig så bra!

Här är kritiken av den irländske domaren Henry Stanley:
Black male. Correct head. Good mouth. Good topline. Tailset correct. Moves soundly behind. Changing coat. Slightly excess breathing.

Jag ställde även ut Gaia och detta var hennes sista gång i juniorklass. Även om valppälsen är borta så behöver den nya pälsen ändå komma mer, men det är på väg.

Gaia var som vanligt en fröjd att ställa ut. Liksom Öhman så har hon mycket energi, men hon använder den till att visa upp sig i ringen.

Resultatet blev ett Excellent men utan CK. Varför det inte blev ett CK kan man ju spekulera kring, men det framgår i alla fall inte i kritiken.

Good over all shape. Good clean nice head. Good eye shape. Well set ears. Good topline. Moves soundly coming and going. Square over all.