Jag ställde ut Öhman och Gaia på Mittnordenutställningen i Sundsvall 13 oktober 2013 och domare var Esa Ruotsalainen från Finland, en domare som inte tidigare dömt chow chow i Sverige.

Det var 21 anmälda chow chow och 19 kom till start. En bra uppslutning alltså, med tanke på att det vanligen brukar vara 5-10 chowar på utställningarna numer.

Öhman gick i öppen klass för första gången, då han fyllde 2 år i slutet av sommaren. Som den aktiva och ivriga hund Öhman nu är så hade jag en del svårigheter med att få honom att inte dra allt vad han förmådde i kopplet. Några travsteg fick han tydligen till i alla fall…

Som vanligt så hade Öhman inget emot att bli handgripligen detaljgranskad av domaren, men han valde att nysa domaren rakt i ansiktet vid tandvisningen, så något försökte han kanske ändå säga… Tack och lov skrattade domaren gott åt detta och dagen slutade med att Öhman blev placerad som bästa hane-2, med cert och reserv-cacib. Då den vinnande hanen redan är internationell champion, så kommer Öhmans reserv-cacib att omvandlas till ett cacib.

Öhmans kritik lyder:
Excellent type and proportions. Typical expression. Good body and bone. Excellent tailset. Good angulations. Nice temperament. Typical movement.

Gaia visades i juniorklass, där hon tävlade mot två andra tikar. Hon har ju gått från klarhet till klarhet tidigare med cert och BIM senast hon ställdes ut. Denna gång så visade hon sig som vanligt jättefint, men tonårstiden är en tid av ständigt växande och just nu har hon tyvärr vuxit ur sig lite. Ett excellent fick hon, men fick se sig slagen av de andra två. Inget CK delades ut till någon i klassen.

Gaias kritik lyder:
Excellent type. Typical expression. Little bit long proportions in body. Nice bone. A bit straight in front. Nice tailset. Typical movement. A bit narrow behind.

De sålde billiga fällar på utställningen och då Gaia är englandsfödd så kunde jag inte låta bli att köpa denna fäll till henne. Visst blev det bra!