Lördagen 6 april hade Västernorrlands Kennelklubb sin årliga valputställning och för första gången hade jag en valp jag kunde deltaga med.

Det har ju gått två veckor sedan Gaia blev BIS-valp på sin första utställning och då konkurrensen var betydligt större på den här utställningen så var mina förhoppningar inte allt för höga. Jag var nöjd bara Gaia hade roligt…

Domare var Petra Högberg och hon avslutade bedömningen av Gaia med att hon gärna hade tagit med henne hem… Då Gaia är en synnerligen trevlig tik på alla sätt så förstår jag domarens inställning, men jag vet också att det kan finnas fler valpar som är lika lovande…

I BIS-finalen för valpklass 1, alltså valpar 4-6 månader, så dömde Patric Ragnarson. Det var många valpar med i finalen och alla utom fyra tackades av i omgångar. Gaia fick vara kvar.

Känslan när man bara är två kvar att placeras och domaren räcker fram BIS-rosetten till en ser ni på bilden!

Domaren Patric Ragnarson var verkligen imponerad av min Gaia och frågade om jag fött upp henne själv. Det har jag ju inte, men hon är ju nästan min uppfödning då jag fött upp hennes mamma! Uppfödaren Keith i England är självklart mycket stolt över Gaias framgångar i ringarna!

Nu tar vi en paus från utställningar tills Chow Chow Ringens utställning i Ransäter i slutet av juli. Gaia går då fortfarande i valpklass och ser kanske inte alls lika bra ut då, men självklart vill man ställa ut på rasklubbens utställning!!

Gaias kritik denna dag var följande:

4 mån tikvalp med härlig helhet. Uppvisar en härlig attityd. Vackert typiskt huvud med fina små öron. Mörka fina ögon. Valpbett. Vacker hals och överlinje. Mycket sunt vinklad fram. Härligt förbröst. Välutvecklad kropp. Normalt kors. Typiskt vinklad bak. Rör sig mycket sunt runt om. En härlig helhet. En mycket lovande rasrepresentant. Visas i yttersta utställningskondition. Välpresenterad.