Västernorrlandsmästaren är en inofficiell tävling där alla hundar som bor i Västernorrland och som har kvaliciferat sig under föregående år vara med. För att tävla i mästarklass så ska hunden antingen ha vunnit ett championat (utställning- eller arbetschampionat) eller BIR/BIM på en officiell utställning. För veteranklass ska hunden ha fått CK i veteranklass under året innan.

Under 2012 ställdes Kryddan ut hela sex gånger och fick CK alla gånger. Fyra av gångerna placerade hon sig även i bästa tikklassen. Inte dåligt av en tik som passerat 10-årsstrecket!

Utställningen var i Västernorrlands kennelklubbs fina inomhushall Klass Arena och Kryddan var som vanligt på ett strålande humör av att få hänga med på äventyr med husse och matte. Öronen var spetsade hela dagen och hon verkade verkligen gilla att få visa upp sig. Under några år tyckte hon att utställningar var lite halvtrista, men som veteran har hon plötsligt fått upp lusten igen och är en sann fröjd att visa upp.

Domare detta år var Kenneth Edh och han verkade gilla min Krydda! Det var tio veteraner som kom till start och de lottades i heat om två eller tre. Kryddan lottades till det allra första heatet för dagen och fick där möta en storpudel som hon vann över. I nästa heat fick hon dock se sig slagen av en mellanpudel, men Kryddan slutade som en av de fyra bästa veteranerna, så jag är jättenöjd ändå.