Idag var jag med Greta till en ögonveterinär för ögonlysning. Vid diabetes så kan högt blodsocker orsaka katarakt (grå starr), vilket leder till blindhet, så veterinären som har hand om Greta för hennes diabetes tyckte att det vore bra att kolla upp hur ögonen ser ut.

Det fanns små tecken på begynnande katarakt, men veterinären sa att det inte såg ut som den explosionsartade sort som är typisk för diabetes, så i nuläget så ser Greta bra och det finns inget som tyder på att hon håller på att tappa synen. Detta kan däremot ändras, så om jag märker att hon börjar se dåligt, så får jag återkomma.

Vi har ännu inte hittat rätt dosering för insulinet och Greta är nu uppe i 6 enheter morgon och kväll. Trots högt blodsocker så har hon bra koncentration av urinen, vilket också visar sig i att hon dricker och kissar normalt. Däremot så har hon någon form av e-coli i urinen, så nu blir det en antibiotikakur. Förhoppningsvis försvinner bakterierna efter det och blodsockret kan stabiliseras.

Greta är i alla fall pigg och glad och väger nu 22,5 kg. Det är betydligt mer än de 18 kg hon vägde i början av hösten…