I november 2012 födde vår englandsexport Gurkans Hals Över Huvud with Zhenshi “Gita” en kull på sju valpar. En av de tre tikvalparna fångade omgående mitt intresse.

Den stora och ljusare tiken fångade direkt min blick och jag insåg att om jag skulle ha en valp ur kullen så var det denna.

Valparna växte och de såg ut att utvecklas väldigt trevligt.

Här är det den svarta hanen, Gaia, den långhåriga hanen samt lilla svarta tiken som poserar.

Gaia tillsammans med den otroligt söta och pyttelilla svarta korthårstiken Nina. Vid det här laget var det bestämt att Gaia skulle flytta till Sverige. Jag tycker att Gaia har något Gurkan-aktigt över sig i den här bilden…

Onsdagen 16 januari åkte jag över till England för att hämta Gaia. Här sitter jag på köksgolvet hemma hos uppfödaren Keith och blir tuggad på av alla sju valparna. Ljuvligt!!

Uppfödaren Keith med valparna omkring sig.

Mamman till Gaia är ju uppfödd av mig så det var spännande att se vad hon skulle tycka om att se mig igen. När jag kom på onsdagen så behandlades jag som vilken främmande gäst som helst, även om Gittan var lite fundersam emellanåt…
På torsdagsmorgon innnan jag skulle åka så valde hon dock att erkänna mig och jag fick några pussar av henne.

Jag flög hem med Gaia i kabinen, så vi fick ta omvägen via Helsingfors för att komma hem. Här väntar vi vid gaten i Helsingfors. Gaia gillade att sitta i sin väska och titta på folk som gick förbi.

Gaia har snabbt kommit in i livet hos oss och är helt accepterad av de andr hundarna. Roligaste lekkompisen är mopsen Hekla, men även Greta och hedvig leker gärna med henne.
Vi är väldigt glada över att ha Gaia hos oss och förhoppningen är ju att hon i framtiden ska kunna fortsätta våra linjer i aveln.