Årets upplaga av Stockholm Hundmässa var även Svensk Vinnarutställning och det var hela 31 anmälda chow chow från Sverige, Finland, Estland och Danmark.

Jag ställde ut Öhman i juniorklass och han fick Very Good och placerade sig på andra plats, efter en betydligt mer välpälsad och utvecklad hane. Öhman är fortfarande väldigt valpig och utan päls så ser han inte direkt maffigare ut… Han var dock glad och positiv i ringen, så jag är nöjd med hans resultat.

Pärlan gick i en stor championklass, med fem deltagande tikar. Som ensam korthår så stod hon självklart ut bland de långhåriga tikarna. Detta verkade vara positivt, för domaren tyckte så bra om henne att han satte henne först med CK!! Som kuriosa kan nämnas att tiken som placerades som tvåa efter Pärlan var BIR på Crufts tidigare i år! Ingen dålig konkurrens alltså!!

I bästa tikklassen kunde dock inte Pärlan slå den underbart söta finska ungtiken, men att bli bästa tik-2 på Stora Stockholm är verkligen inte dåligt!! Pärlan blev även bäst placerade svenskfödda chow chow!!

Domare var danske Ole Staunskjaer och detta är vad han tyckte om Pärlan:
Bra storlek. Härligt huvud och uttryck. Bra bett och pigment. Prima kort rygg. Normalvinklad. Härlig massa i kropp och benstomme. Tiptop färg och päls. Rör sig mycket typiskt men lite trångt bak.

Film på Pärlan under bedömningen av championklass och bästa tikklass.