Jag hade anmält Hedvig och Kryddan till utställningen i Nordichallen för finska domaren Tuula Pratt. Trots att Hedvig fällt fram tills för bara någon vecka sedan så var hon i strålande pälskondition.

Då Hedvig är en chow som helst vill ha främmande människor i ögonhöjd, så valde jag att få henne bedömd på bord. Visst retar detta vissa, men alla har samma möjlighet till detta om de så önskar, så jag ser inte problemet. Hedvig lät snällt domaren gå igenom henne på bordet och visade sig som vanligt strålande i rörelse väl nere på golvet igen, så hon vann sin klass med CK. Detta var Hedvigs tredje officiella utställning och även tredje klassvinsten med CK!! Inte dåligt av ett korthår!!

Hedvig fortsatte sedan att imponera på domaren och dagen slutade med vinst i bästa tikklassen med cert och cacib. I tävlan mot bästa hanhunden så hamnade hon dock på en hedrande andra plats, då vinnande hanen Di Ka Tchou är en synnerligen vacker och vinstrik hane!

Kryddan visades i veteranklass och som vanligt imponerade hon på domaren med sin kondition. Trots att hon fyller 11 år i februari, så skulle hon faktiskt kunna passera för 6 år lika gärna. Kryddan fick CK, blev bästa veteran samt slutade som bästa tik-4.

I veteranfinalen så placerades hon inte, men domaren kommenterade hur bra tänder hon har för sin ålder. Detta har jag hört tidigare på mina hundar och då jag aldrig borstat tänderna en ena gång på någon av hundarna, så har de uppenbarligen bra tänder rent genetiskt.

Hedvigs kritik:
En harmonisk tik. Vackra linjer. Utmärkta proportioner. Typiskt uttryck. Väl utfyllt skallparti. Fin stram överlinje. Önskas bättre vinklar runt om. Utmärkt kropp. Bra benstomme. Fina tassar. Väl ansatt svans. Typiska rörelser. Utmärkt päls.

Hedvig i ringen (Youtube)Kryddans kritik:
En veteran i excellent kondition som bär sina drygt 10 år med ära. Utmärkt uttryck. Fortfarande kompakt överlinje. Lagom vinklade ben. Utmärkt benstomme. Fin svans. Rör sig något trångt bak, annars utmärkt. Vacker päls.