Vi har tillbringat tre mycket leriga och blöta dagar i Högbo Bruk, utanför Sandviken med anledning av Högbo International Dogshow. Under hela fredagen så var det ihållande regn, vilket gjorde att jag inte tog fram kameran. Bilden ovan visar lite av hur stora delar av utställningsområdet såg ut dagen efter en heldag med regn och tusentals hundar och människor som trampar omkring på de vattensjuka gräsmattorna… Då mina skor hade blivit genomblöta dagen innan och inte torkat till nästa dag, så hade jag klätt in fötterna i bajspåsar innan jag tog på mig skorna. Ett fiffigt sätt att slippa bli blöt om fötterna…

På fredagen var det 24 chow chow anmälda för svenske domaren Per Svarstad. Kryddan var ensam veteran och fick Excellent med CK samt blev då bästa veteran i rasen. Ingen bästa tik-placering denna dag. Så här löd kritiken:

Bra storlek. Feminint huvud. Fina öron. Bra uttryck. Bra hals och rygg. Fint buren svans. Utmärkt bröstparti. Bra kropp. Kraftiga ben. Bra tassar. Bra vinklar. Utmärkt päls. Pigg och alert för sin ålder.

På lördagen var det danska Gunnar Nymann som dömde och det var 20 chow chow anmälda. På bilden går domaren igenom Kryddan, medan han dikterar kritiken.

10,5 år. Dejligt uttryck. Kunde vara bredare i skallen. Bra stop. Bra hals. Fint förbröst. Kunde vara en tanke kortare i länden. Välansatt svans. Välvälvd bröstkorg. Fina sidorörelser, trång bak, ok fram.

För detta blev det Excellent med CK, bästa veteran i rasen samt bästa tik-4.

På söndagen var det åter 20 anmälda chow chow och dömde gjorde svenske domaren Kenneth Edh. Här kontrollerar Kenneth Kryddans bett och tänder. Som vanligt stod Kryddan som ett ljus medan domaren gick igenom henne. Det är så härligt att ställa ut en hund som vet exakt hur man uppför sig i utställningsringen och som dessutom showade under alla tre dagarna!

Kryddan ställer sig alltid rätt och hade inget emot det dåliga vädret alls. Hon visade gärna upp sig.

Kritiken denna dag blev:

10,5 år i utmärkt kondition. Fräscha tänder. Feminint huvud som kunde ha lite bredare skalle. Sunda mörka ögon. Fina öron. Vacker hals och rygglinje. Bra svans. Välkroppad med bra stomme och bredd fram. Fin päls för varianten. Rör sig med typisk resning, men ändå rastypiskt och sunt.

För detta så blev det Excellent, CK, bästa veteran i rasen samt bästa tik-3!

På väg in i veteran-BISet…

Tyvärr blev vi inte utplockade någon av dagarna, även om jag på bilden förväntansfullt tittar om domaren tänker peka på oss…