Idag fick Russin sluta sina dagar. I söndags blev hon hastigt dålig och även om hon blev något bättre igår, så märktes det att hon nu hade levt klart sitt liv och inte ville vara med längre. Troligen hade hon fått en mindre stroke.

Russin kom till mig som en vild och levandsglad 8 veckors valp. Hon charmade alla med sin positiva inställning. Min gamla chow Gurkan tyckte för all del att Russin var pest, men de kom överens i alla fall och sista kvällen Gurkan var i livet så höll sig Russin nära henne hela tiden, som om hon visste att Gurkan snart skulle lämna oss.

Russin fick en valpkull i sitt liv och trots flertalet försök efter det så blev hon aldrig dräktig igen. Jag var dock lycklig över att ha hennes dotter som kom att bli en viktig avelstik för mig. Russin var en bra lektant när vi hade valpar och hon både älskade och tuktade de små.

På bilden sitter Russin längst till vänster och har sina söner Leo och Hobbe bredvid sig.

Russin ställdes ut lite, men som ung så låg hennes tunna benstomme henne i fatet. Det blev två cert, men det tredje lyckades hon aldrig ta. När hon blev äldre så hade hon grovnat en aning i benstommen och som veteran imponerade hon i regel på domarna med sin typ och konstruktion. Att hon dessutom tyckte det var roligt i utställningsringen var ju ingen nackdel.

På Chow Chow Ringens officiella utställning 2009 så blev Russin BIS-veteran, 12,5 år gammal.

Russins sista officiella utställning blev i Vännäs 2009 då hon 12,5 år gammal blev bästa tik-2 och bästa veteran i rasen.

Vi kommer att sakna vår härliga Russin, men är samtidigt så glada över att ha fått ha henne med oss i så många år. Bortsett från en pyometra vid 5 års ålder och en juvertumör som opereades bort vid 9 års ålder, så har hon alltid varit en mycket frisk hund.

Den sista bilden som togs på Russin, två dagar innan hon togs bort. Här hade hon ännu inte blivit dålig. Även om det gick fort på slutet så är det ju sådant man får räkna med kan hända med en hund i den här åldern.

Vi har nu Russins barnbarn, barnbarns barn, barnbarns barnbarn samt barnbarns barnbarns barn här hemma, så om inte annat så lever hon vidare genom dem.