Söndagen 3 juni hade Chow Chow Ringen sin årliga officiella utställning och denna gång hölls den i Norrköping. Domare var Chris Clucas från Storbritannien. Jag hade anmält tre tikar och först ut var Hedvig i öppen klass.

Då Hedvig inte är utställd så mycket och dessutom kan backa för främmande människor så valde jag att få henne bedömd på bord. Många chowar föredrar att ha främmande människor i ögonhöjd. Hedvig stod som en staty på bordet och lät domaren gå igenom henne utan minsta problem.

Även på marken visade Hedvig upp sig strålande! Med tanke på att hon för bara ett knappt halvår sedan opererade knät, så var det verkligen jätteroligt att domaren tyckte om hennes fria och rastypiska rörelser.
Resultatet för Hedvig blev att hon vann öppenklassen och fick CK (certifikatkvalitet) och i en jättestor bästa tik-klass blev hon trea och fick reserv-cert!

Kritiken från domaren löd:
2,5 years fawn smooth of nice type. Strong head but still remains feminine. Eyes clean and dry. Lovely pigmentation. Really good fore front. Plush coat of correct texture. Tailset good and holds tail tight to her back. Strong hindquarters. Moved very well, very freemoving.

Pärlan gick i championklass tillsammans med fem andra tikar. Hon fick CK men placerade sig tyvärr inte.
Här är hennes kritik:
4 year old shaded red smooth. Maybe a little coarse in head but still feminine. Well knit frame. Extremely short coupled. Good tailset and carrige. Moved very well. Worthy champion.

I veteranklass tävlade Kryddan tillsammans med en till korthårig championtik. Kryddan var för en gångs skull på showhumör och visade upp sig jättebra i ringen. Förmodligen var det kalla vädret en bidragande orsak till det goda humöret! Köttbullen i min hand var nog inte heller helt betydelselös…
Kritiken löd:
Shaded red smooth bitch. Over 10 years of age, shown in excellent condition. Coat of correct texture. Very feminine. Lovely front, straight front legs. Head carried well above level topline. Good tailset. Strong in the rear. Moved very well. Owner should be proud to present this bitch in so good condition for her age.

Kryddans resultat blev Bästa veteran med CK.

Helgen kan summeras som mycket kall, blåsig och jättetrevlig!!