Idag ställde jag ut Kryddan på Västernorrlands Kennelklubbs nationella utställning i Nordichallen, Sundsvall. Domare var Fredrik Nilsson och hans reaktion när jag kom in med Kryddan i veteranklass och svarade att hon var 10 år var:
– Oj då får jag verkligen säga att hon är i bra kondition!
Kryddan sätter aldrig en tass fel i ringen och vet exakt vad som förväntas av henne, så hon slutade dagen som bästa tik-2 och naturligtvis därmed även bästa veteran i rasen. I tävlan om bästa veteran så blev hon dock oplacerad.
Kryddans kritik blev:
Mycket välbehållen 10-årig tik. Bra huvud. Mycket bra pigment och mycket bra tänder för sin ålder. Bra skallform. Aningen stora öron. Bra hals. Välvinklad fram. Bra bröstkorg. Något lång i sin länd. Bra bakbensvinklar. Svansen kunde ligga plattare på ryggen, framför alt i rörelse. Rör sig rastypiskt bak. Bra sidorörelse. Roligt att se så pass gammal hund i bra kondition.

Här är bästa tikklassen på film >>