På midsommarafton 1998 föddes min allra första valpkull och mamma var min blåa långhårstik Russin. Det blev fyra valpar: tre hanar och en tik.
På bilden är de 4 månader gamla. Från vänster till höger:
Gurkans Rött Är Sött (Musslan) röd korthårstik
Gurkans Lätt Som En Plätt (Leo) blå långhårshane
Gurkans Kort Och Gott (Hobbe) röd långhårshane
Gurkans Blått Är Flott (Pom-Pom) blå korthårshane

Alla i kullen uppnådde 12 års ålder, då röda Hobbe fick vandra vidare. Ett halvår senare var det blåa Leo som blev akut sjuk och fick tas bort och bara en månad senare blev tiken Musslan sjuk och gick bort. Sist kvar blev blåa korthårshanen Pom-Pom, som i en ålder av 13,5 år fick sluta sina dagar på grund av ålder.

Pom-Pom var en riktigt lovande valp som egentligen skulle gå på export, men då han inte fick ner båda testiklarna så flyttade han hem till Ylva och Tommy i Matfors utanför Sundsvall. De hade chow chow sedan tidigare, men de föll som en fura för den silverblåa korthårsvalpen och kan sedan dess inte tänka sig annat än korthår!
Pom-Pom växte upp till en lika vacker vuxen hund, men då han aldrig fick ner båda testiklarna så blev det aldrig någon karriär i utställningsringarna.
Pom-Pom fick snart sällskap av ytterligare två korthårshanar från min uppfödning: den röda Gurkans Lagt Kort Ligger (Göte) och fawnfärgade Gurkans Med Glimten I Ögat (Mulle).
Här är hela kullen tillsammans när de var drygt ett år gamla.
Här är hela kullen utom röda hanen Hobbe när de var ca 8 år gamla. Tvåa från höger sitter även deras mamma Russin, som fortfarande finns med oss i en ålder av 15 år.
Här är Pom-Pom när han var 12,5 år gammal.
Han gick bort 2 april 2012 13,5 år gammal efter ett långt och härligt liv.