Gurkans Nyfiken I En Strut “Moira” 8 veckor

I november födde Pinglan sin andra kull, som endast var en enda valp. Med bara en valp i magen så behövde hon lite hjälp med att få ut den, så vi fick åka till veterinär och ge kalkdropp, vilket gjorde att en stor och stark tikvalp kunde födas naturligt.

Pappa till denna valp är samma som till Peggy som föddes i slutet av december 2020, nämligen vår egen Öhman.

Moira var redan från början bestämd att min goda vän Jenny Edin skulle ha, men det var ändå tråkigt när denna glada och positiva valp vid 8 veckors ålder flyttade. Moira utvecklades riktigt fint exteriört och matchade det med ett helt fantastiskt temperament. Hon har alltid varit väldigt orädd och positivt inställd till det mesta. När hon för första gången fick träffa en utomstående människa så fick vi veta att hon är en riktigt människoälskare. Även om en rastypisk chow chow har en mer reserverad inställning till främmande människor så är det ju alltid trevligt med en öppen och social hund. Tanken är att hon ska ställas ut och då är det absolut en fördel med en hund som tycker om människor.