Det blev inga valpar hos oss denna höst. Först ut att löpa var Xilla och hon hade ett nästan osynligt löp som dessutom var mycket kort, dock tände Öhman till och det blev två parningar.


Strax efter Xilla började Gaia att löpa och hon verkade ha ett helt normalt löp, förutom att Öhman aldrig visade det minsta intresse för henne samt att hon själv inte visade något löpbeteende, så någon parning blev det naturligtvis inte…

För säkerhets skull så hade jag anmält båda tikarna till den internationella utställningen i Sundsvall nu i oktober, bara ifall de inte skulle vara dräktiga (när anmälningstiden gick ut så kunde jag ju inte veta det…) Nu är jag glad att jag gjorde det, då det hade varit tråkigt att varken få valpar eller få ställa ut, men för att vara säker på att Xilla verkligen inte hade någon valp gömd där inne, så röntgades hon idag, vilket alltså bekräftade det jag redan visste – att hon inte är dräktig.

Detta innebär att jag nu kan ställa ut tikarna resten av året och det innebär i sin tur att Xilla har chansen att bli champion i Stockholm i december. Två chanser får hon där dessutom, då jag tänkte anmäla till både STOKKs utställning 2 december samt Stockholm Hundmässa samt Svensk Vinnarutställning 4 december.

Jag tror verkligen på att Öhman och Xilla kan producera jättebra avkommor tillsammans, så min förhoppning är att det är den kombinationen jag kommer göra nästa gång. Till Gaia har jag hittat en passande hane, men mer info om den kombinationen kommer ut på hemsidan lite senare. Det är ändå ett halvår innan det är dags för löp igen.